Application sent

Selection & Assessment

First job interview

Second job interview

Hired

You’re applying for: Credit Controller/Debiteurenbeheerder

Your application has succesfully been sent. We will contact you as soon as possible.
  Submit

  Apply now
  Credit Controller/Debiteurenbeheerder

  Rotterdam

  Full-time

  Finance

  Apply now
  Als Credit Controller/Debiteurenbeheerder zorg je ervoor dat alle informatie bekend is die we nodig hebben om de kredietwaardigheid van specifieke klanten te beoordelen. Verantwoordelijk werk, want hiermee draag je bij aan onze winstgevendheid en een gezond werkkapitaal.

  Samskip biedt als een van de grootste transportbedrijven binnen Europa transport aan over zee, land, via het spoor en door de lucht. Als organisatie zijn we continu op zoek naar mogelijke verbeteringen in onze dienstverlening en processen. Dit geldt ook voor de afdeling Finance Operations. We zijn hier nu echt een volgende stap aan het zetten, waarbij we onze processen steeds verder professionaliseren en automatiseren. Daarbij hechten we veel waarde aan jouw input. Denk je graag mee over hoe we onze processen verder kunnen verbeteren en automatiseren? En vind je het belangrijk om ook jezelf te blijven ontwikkelen? Op dit moment hebben we twee interessante vacatures voor ervaren Credit Controllers.

  Internationaal werken vanuit de haven in Rotterdam

  Vanuit het hoofdkantoor van Samskip werk je in het Order to Cash team, dat onderdeel is van onze afdeling Finance Operations. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van de kredietrisico’s van het jou toebedeelde klantenportfolio. Onze klanten zijn internationaal actief, net als je collega’s; deze zitten niet alleen in Rotterdam, maar ook in andere landen. Daarbij zijn we erg benieuwd naar jouw ideeën over hoe we onze processen in het Order to Cash proces verder kunnen verbeteren en standaardiseren. Dat is soms best een uitdaging, want het kan betekenen dat bestaande werkwijzen aangepast moeten worden. Met jouw goede onderhandelingsvaardigheden help je hier draagvlak voor te creëren. Je hebt dan ook intensief contact met zowel onze klanten als je collega’s binnen de organisatie. Je concrete taken zijn hierbij:

  • het boeken van facturen, het in de gaten houden dat betalingen op tijd binnen komen, oplossen van eventuele discussies over facturen, verzorgen van aanmaningen en eventuele afbetaalregelingen;
  • het verzorgen van periodieke en ad-hoc rapportages over het betalingsgedrag van klanten aan het afdelingsmanagement;
  • adviseren over kredietlimieten op basis van de door jou verzamelde financiële informatie en D&B rapporten;
  • het trainen van nieuwe collega’s in Rotterdam of op een van onze andere kantoren, zowel binnen je eigen afdeling als bijvoorbeeld op de afdeling Sales, zowel in Nederland als in het buitenland.
  Geef je carrière een boost bij Samskip

  Binnen Samskip houden we van mensen met ambitie. Niet voor niets is ons motto ‘We don’t just move containers, we move careers forward too’. Deze functie biedt je de mogelijkheid om verder door te groeien binnen onze Finance afdeling, zowel binnen het Order to Cash team als bijvoorbeeld richting business control, accounting of treasury. En dat allemaal in het hart van de Rotterdams haven, waar ons moderne internationale hoofdkantoor is gevestigd. Daarnaast bieden we je:

  • een salaris dat past bij jouw ervaring en achtergrond, inclusief een dertiende maand;
  • 28 vrije dagen op jaarbasis;
  • in overleg met je manager de mogelijkheid om een deel van je tijd vanuit huis te werken;
  • een uitstekende pensioenregeling en reiskostenvergoeding;
  • bedrijfsfitness.
  Organisatorisch sterke collega met overtuigingskracht

  Het spreekt je aan om te werken in de wereld van logistiek en transport. Je hebt oog voor verbetermogelijkheden in je eigen werk of op de afdeling. Je durft daarin ook het initiatief te nemen en hebt bovendien de communicatieve vaardigheden, die nodig zijn om je collega’s hierin mee te nemen of te overtuigen. Met jouw sterke organisatorische kwaliteiten weet je de juiste prioriteiten te stellen, ook als verschillende activiteiten tegelijkertijd je aandacht vragen. Je werktempo is hoog, maar je blijft altijd nauwkeurig werken zonder details uit het oog te verliezen. Specifieke functie-eisen zijn verder:

  • een hbo-opleiding in een relevante richting (een mbo-4 opleiding met bewezen relevante ervaring kan ook);
  • minimaal 2 jaar ervaring in Credit Control;
  • boekhoudkundige kennis, specifiek met betrekking tot het boeken van banken en het verwerken van facturen;
  • je beschikt over goede onderhandelingsvaardigheden;
  • je bent bekend met bedrijfsprocessen op het gebied van kredietbewaking binnen Supply Chain;
  • ervaring met SAP, bij voorkeur met SAP FSCM;
  • een uitstekende beheersing van het Engels in zowel woord als schrift, beheersing van de Nederlandse taal is een pre.
  Reageer, liefst snel!

  Wat ons betreft begin je zo snel mogelijk. Solliciteer daarom snel op deze fulltime baan via de sollicitatieknop op deze pagina. Heb je nog vragen? Bel ons dan via +31 (88) 400 1393, of stuur een e-mail naar [email protected]

  Apply now

  Questions about this vacancy? Ask Us.

  Sign up for a job alert.