Current status:

Application sent

First job interview

Selection & Assessment

Second job interview

Hired

You’re applying for: Junior Vessel Manager

Your application has succesfully been sent. We will contact you as soon as possible.

  First name*

  * Required

  Last name*

  Address*

  City*

  Country*

  Email*

  Phone*

  Upload resume*

  Submit
  Apply now
  Junior Vessel Manager

  Rotterdam

  Full-time

  Other Areas of Expertise

  Apply now
  Met jouw ervaring zorg je dat alles op onze schepen blijft reilen en zeilen. Als jij je thuis voelt in de haven en op zee en kennis hebt van scheepsmanagement, dan bieden wij je de kans je verder te ontwikkelen binnen ons mooie internationale logistieke bedrijf.

  Bij het managen van schepen komt heel wat kijken. Het gaat al lang niet meer alleen om de technische staat en onderhoud van het schip en het laden en lossen van vracht, maar ook om de zorg voor de bemanning en het kunnen omgaan met de nieuwste navigatie- en communicatieapparatuur aan boord. En vergeet alle bijbehorende administratieve taken niet! Verder werk je als Junior Vessel Manager bij Samskip mee aan projecten binnen onze duurzaamheidsprogramma’s, bijvoorbeeld over LNG en waterstof aangedreven schepen. Wij bekijken namelijk voortdurend hoe we onze transportoplossingen steeds hoogwaardiger en duurzamer kunnen maken. Kortom: een hele interessante en veelzijdige rol voor een Maritiem Officier die wil bijdragen aan het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen.

  Multitasken aan wal en aan boord

  Als Junior Vessel Manager werk je zelfstandig in een klein team en zorg je samen voor een veilige en kosteneffectieve exploitatie van onze eigen en nieuwbouw waterstofgedreven containerschepen. Een belangrijke taak is het assisteren van de chartering manager bij de dagelijkse administratie, het bunkeren en de behandeling van claims. Verder houd je de prestaties en de technische en operationele staat van de schepen goed in de gaten. In goede samenwerking met de scheepsbemanning en het Nav-Tech shore-team zorg je ervoor dat de schepen in uitstekende staat blijven en aan alle veiligheids- en milieueisen voldoen. Je werkt voornamelijk in Rotterdam, maar ongeveer 30% van je tijd ben je aan boord van onze schepen die in Noordwest-Europa varen.

  Je werkzaamheden zijn verder onder andere:

  • assisteren bij het regelen van reparaties en droogdokken;
  • zorgen voor een volledige certificering van de schepen volgens alle wettelijke, internationale en milieunormen;
  • helpen opstellen van technische rapporten volgens de vereisten van het Safety Management System;
  • assisteren bij het uitvoeren van technische inspecties aan boord van toegewezen vaartuigen.
  • Ook krijg je de rol aangewezen van DPA/CSO.
  Werkomgeving vol dynamiek

  Met jouw ervaring weet je natuurlijk al lang dat in de logistieke wereld geen dag hetzelfde is. En dan is je rol ook nog eens super veelzijdig! Interessant is ook de verhoogde automatisering van processen die je werk nog leuker en efficiënter maken en waarmee je meewerkt aan het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Je krijgt van ons veel ruimte om initiatieven te nemen en alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, o.a. via ons uitgebreide e-learning platform. Daarnaast bieden we je:

  • salaris, inclusief een dertiende maand;
  • 28 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband;
  • een pensioenregeling;
  • reiskostenvergoeding;
  • bedrijfsfitness op ons kantoor in Rotterdam.
  Gedreven hbo-opgeleide zeeman of -vrouw

  In het kleine team waar je onderdeel van uitmaakt vinden we samenwerking heel belangrijk. Maar ook dat je snel in staat bent zelfstandig te werken. Deze veelomvattende functie vraagt om een harde en efficiënte werker met veerkracht en een hoog veiligheidsbewustzijn. Iemand met kennis van het omgaan met en het onderhouden van schepen die continu het beste uit mensen en systemen wil halen. Met jouw inspirerende leiderschaps- en managementcapaciteiten weet je de bemanning altijd te motiveren. Specifieke functie-eisen zijn verder:

  • een afgeronde hbo-opleiding Maritiem Officier;
  • idealiter ervaring op de brug en in de machinekamer van schepen en twee jaar ervaring aan wal, bijvoorbeeld als Junior Technical Superintendent of Maritiem Officier;
  • ervaren in het omgaan met computersystemen;
  • goede administratieve en rapportagevaardigheden;
  • goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Engelse taal.
  Reageer, liefst snel!
  Apply now

  Questions about this vacancy? Ask Us.

  Sign up for a job alert.